Helium Hi-FloatFinn ditt svar om Helium och Hi-Float här!

Här kan du finna de typiska frågorna och svar om Helium och Hi-Float. Vi hjälper dig gärna via vår mail, chat eller telefon men vissa av svaren kommer du säkert att få svar på här.

Bortskaffelse av dina tomma heliumflaskor?
Våra helium är engångsflaskor och ska därför återvinnas. Läs mer här om hur du återvinner dina engångsflaskor.

Hur använder jag en heliumflaska?
Så här gör du: Öppna halsen på ballonggasen genom att dra den moturs (stäng kranen medurs), ställa in ballong på gummidysen och tryck på munstycket nedåt. När ballongen är fylld, frigör munstycket. Kom ihåg att en ballong ska vara rund och inte päronformad.. annars finns det inte helium till alla ballonger.

Är där hållbarhetsdatum på helium?
Nej den håller faktisk till den är tom - Är där något kvar efter användning så kan den hålla i flera månader. Man ska bara komma ihåg att stänga tanken noga och förvara tanken torrt och svalt.

Hur lång tid håller ballongen med helium?
En vanlig latexballong håller cirka 6 - 8 timmar med helium. Detta tal är dock svårt att förutse då det är många saker som spelar roll. Beroende på typ och tillverkare av ballongen - helium kommer att läcka ut ur de naturliga lufthålen som ballonger har, men man kan inte se dem med blotta ögat. Därför rekommenderar vi att man väntar med att blåsa upp ballongerna till strax innan gästerna anländer. Om dina ballonger ska hålla längre, ska du köpa Hi-Float. Hi-Float fungerar bara till Latexballonger.

Vad är Hi-float?
Hi-Float är en plastprodukt som man sprutar in i ballongen. Detta gör att ballongen kan sväva upp till 25 gånger längre. Dock ska man inte spruta i för mycket Hi-Float i ballongen - detta kan göra att den inte kan flyga och man ska inte utsätta ballongen för temperatur förändringar (dvs. om man blåser upp dem i en varm lokal pga. av solen och på natten blir lokalen kall - det kommer ballongerna inte att klara av) Vid en för stor temeperatur förändring kommer Hi-Floaten spricka i ballongen och det gör att ballongen snabbt kommer att släppa ut helium.

Hur mycket kan en heliumballong lyfta?
En vanlig ballong med helium på 12" tum kan lyfta cirka 10 gram. I princip kan folieballonger därför lyta en människa, om där bara är nog med helium och ballonger. Men hur många folieballonger behövs för att lyfta en person? 

  


Tillbaka till toppen