ctiparty.se

Att ha fest är alltid roligt men att ha maskeradfest är ännu mer festligt. En fest där alla är utklädda får en speciell stämning och maskeradfester brukar nästan alltid vara uppskattade av gästerna. Att planera en maskeradfest är inte svårare än någon annan fest. Börja med att bestämma tema. Nu är det snart halloween så en halloweenfest i höstmörkret är perfekt. Det roligaste med maskeradfest är att du får klä ut dig. Det finns massor med fina kostymer och tillbehör att köpa. Om du ska vara skräckinjagande eller göra dig lite extra fin finns det färgade linser att köpa. Det kan verkligen göra hela skillnaden på din utklädnad. Det finns många olika linser att välja mellan, hitta något som passar din kostym eller kläder som du ska ha på dig. Linserna kan du såklart använda även om det inte är maskeradfest.

Nyckeln till en lyckad fest är planering

När du har bestämt tema är det dags att skicka ut inbjudningarna så att ingen hinner boka in sig på annat. Var tydlig i din inbjudan att det är en maskeradfest och om det är något speciellt tema. Planeringen är nyckeln för att en fest ska bli lyckad. Innan du skickar ut inbjudan är det bra att bestämma om du ska bjuda på mat eller inte. Oavsett vad du väljer är det bra om det framgår i inbjudan så gästerna vet om de ska äta innan eller inte. Skriv även om de ska ta med något speciellt.

Förbered det du kan innan själva festdagen

Att göra så mycket som möjligt innan själva festdagen är att rekommendera. Det kommer förmodligen att vara fullt upp hela dagen ändå. Försök att handla, laga mat och dekorera dagarna innan festen. Beroende på vilken typ av maskeradfest det är kanske det passar med någon aktivitet eller lek, i så fall ska allt sådant vara förberett och klart när gästerna kommer. Om du har förberett det mesta kan du vara mer social med dina gäster och kan slappna av mer.