ctiparty.se

Oavsett om du ska arrangera ett event, en fest eller en enkel middagsbjudning är det alltid trevligt och uppskattat att bjuda på någon sorts dryck. Marknaden för drycker är stor och i det här inlägget kommer du att få veta allt om drycker som passar bra att servera när det vankas festligheter och speciella tillfällen.

Vin

En populär dryck som dricks både på fester och middagar är vin. Det finns ett flertal olika sorters vin att välja bland. Till exempel vitt vin, rött vin, rosé och mousserande vin. Olika sorters viner passar till olika maträtter och tilltugg. På internet kan du läsa mer om vilket vin som passar till vad. Du kan hitta vin i systembolagets sortiment. Men du kan också köpa vin på https://vinoteket.se/ vilket är en butik som finns online där du kan handla vin och få det levererat till dig.

Öl

En annan vanligt förekommande dryck på fest är öl. Öl kommer i ett flertal varianter, till exempel ale och lager. På internet kan du läsa mer om hur de olika ölerna skiljer sig åt i smak.

Cider

Cider är en annan sorts dryck du kan bjuda dina gäster på. En cider har oftast smaken av frukt eller bär. Till exempel fläder, citron, jordgubbe och skogsbär. Ett annat ord för cider är alkoläsk eftersom drycken är mer snäll i sina smaker än öl och vin och har oftast en lägre procenthalt av alkohol.

Drinkar

Något annat du kan servera på din fest eller på ditt event är drinkar. Det finns massor av olika sorters drinkar att välja bland. Fördelen med drinkar är att det finns flera varianter på drinkar vilket betyder att det oftast finns en drink för alla smaker. Det alla drinkar har gemensamt är att de har en grund av en spritsort till exempel gin, rom, vodka, whiskey och tequila. Men det finns också alkoholfria drinkar. Några exempel på populära drinkar är mojito, daiquri, moscow mule, martini, whiskey sour, bloody mary, sex on the beach, long island iced tea, margarita, gin & tonic, screwdriver, sangria, pina colada aperol spritz, manhattan och rom & cola.

Bål

En bål är en blandning av någon sorts alkohol, läsk och ibland frukt och bär. På internet finns det många recept på bål du kan göra inför din fest. En bål serveras i en stor skål och slevas upp med en skopa eller en soppskål. Det finns också alkoholfria recept på bål om det passar bättre.

Läsk

I det här inlägget har vi hittills skrivit mest om alkohol. Trots att de flesta alkoholsorterna också finns som alkoholfritt kan det vara bra med lite andra alternativ. Du kan till exempel köpa olika läsksorter och bjuda dina gäster på det. Några exempel på populära läsksorter är coca-cola, sprite, fanta, trocadero, champis, 7up, loranga, fruktsoda, päronsoda, hallonsoda och pommac.

Kolsyrat vatten

En annan alkoholfri dryck du kan ha på plats är kolsyrat vatten. Ett kolsyrat vatten kan vara neutralt i smaken eller vara lätt smaksatt.