ctiparty.se

Stockholms populäraste nattklubbarStockholms populäraste nattklubbar

Populära nattklubbarPopulära nattklubbar

Rätt klädsel för fest

Att få en festinbjudan i brevlådan kan vara både spännande och lite skrämmande. Det är väldigt lätt att känna sig osäker på vilka kläder du bör ha på festen, speciellt om inbjudan inte beskriver någon viss klädkod. Det kan vara så att inbjudan endast har texten ”valfri klädsel”, vilket gör det svårt att veta vilka kläder som är bäst att välja. Det finns faktiskt några grundregler du bör komma ihåg för att undvika att känna dig som den enda personen som inte passar in på festen.

Grundregeln är att alltid välja en klädstil från värdparets önskemål. Eftersom det rä deras fest bör värdparet önskemål respektera. Det är bättre att du tackar nej ifall du inte skulle vilja bära den klädsel som står. Du bör även tänka på vilken sorts fest det gäller. Fester som är mindre formella, som förlovningsfest eller baby shower, kräver inte en klädsel som är lika genomtänkt som när du blivit inbjudet till ett dop eller bröllop.

Olika festklädstilar

Det finns ett antal klädstilar som är vanligare än andra när det gäller fest. Dessa är några av de populäraste du kan stöta på.

Högtidsdräkt

Skulle inbjudan säga ”högtidsdräkt” betyder det att det är en väldigt formell tillställning. Klädstilen gäller folkdräkt, frack eller en militär högtidsdräkt för män och för kvinnor gäller folkdräkt eller långklänning.

Kavaj

Kavaj ansågs betyda en mörk kostym för herrar. Men allt eftersom att modet utvecklats har det blivit mer och mer accepterat för herrar att även ha ljusare kostym när det står ”kavaj” i inbjudan. Kavaj för damer innebär ofta en klänning som är knälång. Färg spelar inte så stor roll, om det är ett bröllop bör dock vit klänning undvikas.

Valfri klädsel

Valfri klädsel kan vara lite krångligt. Det rekommenderas att du försöker gissa på vad värdparet anser är passande. En säker klädsel är ett par byxor med en fin tröja eller skjorta/blus. Kvinnor kan också välja en enklare klänning. Det enda du bör undvika är träningskläder, arbetskläder och självklart mjukisbyxor.

Begravning klädsel

För begravningar bör kläderna vara mer nedtonade. Det är vanligtvis diskretare, mörka kläder som gäller. Du bör undvika kläder som är korta, tighta, har urringning och starka, glada färger. Skulle de som anordnat begravningen önska färgglada kläder kan du givetvis välja detta men enklare, mörka kläder är vad som rekommenderas.

Speciella önskemål

Skulle du fått en inbjudan till ett halloween party eller annan typ av maskerad bör du tänka till lite mer över klädseln. För dessa fester väljer vissa personer att verkligen gå helt ut med speciella maskeradkläder och smink i mängder. Andra väljer att besöka en second hand affär för att plocka ihop en lite enklare klädsel. Maskerader innebär helt enkelt att du kan klä ut dig till en fantasiperson eller följa ett visst tema. Det finns hur många idéer som helst.

Tips för lyckad fest

Att ordna fester kan göra dig lite stressad. Det finns hur mycket som helst du bör tänka på. Här kommer några tips på de viktigaste punkterna för att ordna en lyckad fest.

Börja planera tidigt

Planeringen är det viktigaste för att du ska lyckas. Börja planera i god tid och skriv ner allt du behöver göra. På så sätt kan du lätt kryssa för de saker du är färdig med och slipper sedan tänka mer på det. Genom att skapa en lista kommer du lättare kunna hålla koll på alla mindre detaljer som är lätt att glömma bort.

Gästerna

När du anordnar en fest måste du tänka igenom vem du vill bjuda och hur många. Du kan bjuda in gästerna på valfritt sätt, genom traditionella inbjudningar, skapa en inbjudan på social medier eller endast skicka ett mejl eller sms till alla personer.

Köp allt du behöver

Dekorationen är rätt viktig för att skapa den rätta stämningen. Se till att köpa allting i god tid och se till att du har de tillbehören du behöver för att sätta upp dekorationen, till exempel skruvdragare, skruvar och liknande.

Du bör även köpa eventuell dryck och mat som du vill servera på festen. Men detta bör du inte köpa allt för tidigt ifall det skulle hinna bli dåligt innan festen. Så planera vad du kan köpa långt innan festen och vad du bör köpa endast ett par dagar innan festen.

Eventuella aktiviteter

Aktiviteter och eventuella lekar kan vara ett måste för vissa fester, det kan vara ett sätt för alla att lära känna varandra bättre. Det finns många roliga aktiviteter gästerna kan roa sig med. Musik och dans kan också vara ett bra alternativ. Sätt ihop en spellista som passar temat på festen för att öka stämningen ännu mer.

Städningen

Det allra tråkigaste med att ordna fest är städningen. Ett tips på vad du kan göra är att placera ut ett par ”skräpstationer”- Då kan gästerna kasta bort burkar och liknande när det behövs.

Övriga tips

Förutom de tips vi redan gått igenom finns det ett par till som kan vara bra att ha i tanken. Det första tipset är att du plockar bort eventuella föremål som du är rädd om. På så sätt kan du vara säker på att dessa inte skadas. Det andra tipset är att du pratar med grannarna i god tid så de inte kan klaga.

Olika typer av fester

Det finns en rad med varianter av fester. Det gemensamma med alla varianter är att de kräver planering för att bli lyckade. Men vilka typer av fester finns det egentligen? Här nedan kommer vi gå igenom ett antal vanliga fester.

Barnkalas

Barnkalas är en vanlig fest, för barn. Dessa anordnas vanligtvis när barnen fyller år och det går att ordna barnkalas på olika sätt. Vissa väljer att hyra en större lokal och bjuder in hela skolklassen medan andra väljer att ha kalas hemma istället. På barnkalaset kan flera saker hittas på, dessa beror dock på vad barnen är intresserade av samt hur familjens ekonomi ser ut.

Födelsedagsfester

Födelsedagsfester är inte endast för barn. I vanliga fall är dessa mindre vanliga för vuxna, men när de fyller ett jämnt nummer kan det vara trevligt att festa. Vissa personer väljer endast att ha en mindre middagsbjudning med sin familj och närmaste vänner. Andra ordnar istället en stor fest med musik och annan underhållning.

Midsommarfester

En fest som har en tendens att bli rätt stor är midsommarfesten. Dessa innebär ofta god mat, musik, ibland en midsommarstång, lekar och sång samt bad ifall festen ordnas där det finns pool eller vid en sjö. Dessa fester brukar dessutom pågå rätt länge, ofta flera timmar inpå natten. Ifall barnen är med på midsommarfesten är lekar och aktiviteterna extra viktiga eftersom de brukar ha svårare att sitta och bara prata och umgås med andra.

”Bara-för-att fest”

Ibland vill man festa utan någon speciell anledning. Det kan vara ett trevligt sätt att umgås med sina nära och kära genom att bjuda in till en liten fest, det kan dock även fungera lika bra med en middagsbjudning.

Café Opera

Intill Operakällaren i Stockholm ligger Café Opera. Det är en nattklubb som öppnade på början av 1980-taket och den anses hålla till i en av Stockholms allra vackraste lokaler. I denna klubb är det möjligt att dansa till populär dansmusik. Det anordnas även temakvällar för alla som är intresserade.

Högkvalitativ klubb

Café Opera har ett gott rykte. Det sägs dock vara en klubb för de berömda och rika. På grund av detta får du som vill besöka klubben räkna med att det kan kosta mer än vad du tänkt dig. Atmosfären, kvaliteten och miljön som bjuds på är ett upplevelse du inte stöter på ofta. Café Opera är dessutom känd på en internationell nivå. Klubben har inte bara haft besöka av nationella kändisar utan även andra internationella stora stjärnor.

Klubbens design

Nattklubbens design är verkligen något unikt. Du får chansen att dansa under vackra kristallkronor och ett målat tak. Det finns dessutom ett antal eleganta sittgrupper under dagarna, på kvällen omvandlas sittplatserna till ett fantastiskt dansgolv. Takhöjden är även något som är värt att bli nämnt. Kort sagt bjuder Café Opera en känsla av samtid och historia som möts.

Sturecompagniet

En av de största och mest kända nattklubbarna i Sverige och Stockholm är Sturecompagniet. Ägaren av denna nattklubb är Stureplansgruppen och den ligger på Sturegatan i en gammal simhall. En simhall som är rätt gammal, från 1800-talet, vilket ger platsen en väldigt unik känsla.

Förutom att Sturecompagniet är känt för nattklubbverksamheten har platsen även blivit utsedd i media för platsen där tragiska Stureplansmorden skedde. En av dörrvakterna till klubben plus ett antal gäster sköts år 1994 utanför klubbens entré.

Klubbar i klubben

Den här nattklubben har en väldigt blandad gästskara. Alla som är minst 23 och uppåt i ålder är välkomna. Klubben tillhör huvudstadens mest populära och äldsta partyplatser. Sturecompagniet går att beskriva som ett antal mindre klubbar i en stor klubb. Klubben bjuder alltså på en riktig mångsidighet med småklubbarna V, The Wall och Suite.

Suite

Suite är en mindre, intim klubb som består av en bar, ett dansgolv och ett antal drinkbord. Klubben bjuder på en mysig atmosfär med en lugnande och varm ljussättning. År 2014 fick denna klubb en makeover och är som mest populär bland den yngre publiken. Dock lockar den även en del kändisar. Servicen, musiken, den fantastiska miljön och drinkborden utgör ett riktigt tilltalande koncept.

Ministry of Sound

Ministry of Sound är en populär och världskänd nattklubb i London som öppnade redan på början av 1990-talet. Till en början höll klubben sina dansgolv öppna hela dygnet. Berkmann, Palumbo och Waterhouse, grundarna, satsade allt på ljudanläggning och akustik. Deras tanke var att Ministry of Sound skulle leverera en riktigt unik ljudupplevelse tillsammans med en fantastisk ljussättning. Det lades ut cirka en miljon pund på denna idé och grundarna ljudisolerade även hela klubben så de inte skulle störa grannarna. Klubbens namn anspelar på att ljudkvaliteten styr det hela.

Sedan åren klubben öppnade har det byggt två dansgolv till och ljusanläggningen utvecklas ständigt. Klubbens besökare har beskrivit upplevelsen som väldigt unik i meningen att ljudanläggningens vibrationer genljuder genom hela kroppen när de flyttar sig mellan barer, VIP-områden och dansgolven.

Klubben är inte endast känd runt om i London utan även i andra delar av världen. Den lockar en besökarmängd som är väldigt betydande varje år. Antalet besökare sträcker sig upp till 300 000 personer som gärna vill dansa till sin favoritmusik.

Ett framgångsrikt varumärke

Grundarnas idé med den unika ljudbilden slog igenom ordentligt. Det började locka eliten inom bland annat elektronisk dansmusik. Detta ledde till att grundarna bildade en riktigt framgångsrik franchiseverksamhet. Det startades även ett skivbolag med fokus på housemusik, dance och trance. Verksamheten fortsatte utvecklas och växa och till slut producerades dessutom ett radioprogram som fokuserade på dansmusik. År 2006 kom till och med en helt egen tv-sändning som hade fokus på livsstilsrelaterade ämnen och musik.

The Viper Room

The Viper Room öppnade år 1993 och det är en väldigt populär nattklubb som ligger i västra Hollywood, på Sunset Strip. Delägare i denna klubb på den tiden var skådespelaren Johnny Depp samt Sal Jenco. Förutom den fantastiska musiken som spelas finns det även en välfylld whiskeybar. Musiken som spelas är metal, rock och punk för att nämna några stilar.

River Phoenix

Samma år som The Viper Room öppnade fick klubben en hel del uppmärksamhet när River Phoenix, en ung skådespelare från Oregon, USA, gick bort på grund av en drogöverdos utanför nattklubben. Sedan dess har klubben förknippats med Phoenix död en hel del. Men trots detta fortsatte kändisarna att besöka klubben som lyckades hålla sin popularitet. Angelina Jolie, Lisa Marie Presley, Leonardo DiCaprio och Jennifer Aniston är endast några namn på de som brukade besöka klubben på slutet av 1990-talet. Idag uppträder nyare talanger och band på klubben. På mitten på 1990-talet fram till början av 2000-talet uppträdde bland annat The Pussycats Dolls på klubben.

Mystiska rykten

The Viper Room omgavs under en längre tid med en del mystiska drogkartell-rykten, rykten om illegala pokerturneringar, försvunna personer, bråk, maffiafasoner och mer. Dock har detta inte lett till något minskat intresse. Under senare åren har ryktena minskat en hel del.

Du är välkommen att fylla i kontaktformuläret ifall du har några frågor.

ctiparty.se – Allt om fester och populära nattklubbarctiparty.se – Allt om fester och populära nattklubbar