ctiparty.se

Det finns en rad med varianter av fester. Det gemensamma med alla varianter är att de kräver planering för att bli lyckade. Men vilka typer av fester finns det egentligen? Här nedan kommer vi gå igenom ett antal vanliga fester.

Barnkalas

Barnkalas är en vanlig fest, för barn. Dessa anordnas vanligtvis när barnen fyller år och det går att ordna barnkalas på olika sätt. Vissa väljer att hyra en större lokal och bjuder in hela skolklassen medan andra väljer att ha kalas hemma istället. På barnkalaset kan flera saker hittas på, dessa beror dock på vad barnen är intresserade av samt hur familjens ekonomi ser ut.

Födelsedagsfester

Födelsedagsfester är inte endast för barn. I vanliga fall är dessa mindre vanliga för vuxna, men när de fyller ett jämnt nummer kan det vara trevligt att festa. Vissa personer väljer endast att ha en mindre middagsbjudning med sin familj och närmaste vänner. Andra ordnar istället en stor fest med musik och annan underhållning.

Midsommarfester

En fest som har en tendens att bli rätt stor är midsommarfesten. Dessa innebär ofta god mat, musik, ibland en midsommarstång, lekar och sång samt bad ifall festen ordnas där det finns pool eller vid en sjö. Dessa fester brukar dessutom pågå rätt länge, ofta flera timmar inpå natten. Ifall barnen är med på midsommarfesten är lekar och aktiviteterna extra viktiga eftersom de brukar ha svårare att sitta och bara prata och umgås med andra.

”Bara-för-att fest”

Ibland vill man festa utan någon speciell anledning. Det kan vara ett trevligt sätt att umgås med sina nära och kära genom att bjuda in till en liten fest, det kan dock även fungera lika bra med en middagsbjudning.