ctiparty.se

Att ordna fester kan göra dig lite stressad. Det finns hur mycket som helst du bör tänka på. Här kommer några tips på de viktigaste punkterna för att ordna en lyckad fest.

Börja planera tidigt

Planeringen är det viktigaste för att du ska lyckas. Börja planera i god tid och skriv ner allt du behöver göra. På så sätt kan du lätt kryssa för de saker du är färdig med och slipper sedan tänka mer på det. Genom att skapa en lista kommer du lättare kunna hålla koll på alla mindre detaljer som är lätt att glömma bort.

Gästerna

När du anordnar en fest måste du tänka igenom vem du vill bjuda och hur många. Du kan bjuda in gästerna på valfritt sätt, genom traditionella inbjudningar, skapa en inbjudan på social medier eller endast skicka ett mejl eller sms till alla personer.

Köp allt du behöver

Dekorationen är rätt viktig för att skapa den rätta stämningen. Se till att köpa allting i god tid och se till att du har de tillbehören du behöver för att sätta upp dekorationen, till exempel skruvdragare, skruvar och liknande.

Du bör även köpa eventuell dryck och mat som du vill servera på festen. Men detta bör du inte köpa allt för tidigt ifall det skulle hinna bli dåligt innan festen. Så planera vad du kan köpa långt innan festen och vad du bör köpa endast ett par dagar innan festen.

Eventuella aktiviteter

Aktiviteter och eventuella lekar kan vara ett måste för vissa fester, det kan vara ett sätt för alla att lära känna varandra bättre. Det finns många roliga aktiviteter gästerna kan roa sig med. Musik och dans kan också vara ett bra alternativ. Sätt ihop en spellista som passar temat på festen för att öka stämningen ännu mer.

Städningen

Det allra tråkigaste med att ordna fest är städningen. Ett tips på vad du kan göra är att placera ut ett par ”skräpstationer”- Då kan gästerna kasta bort burkar och liknande när det behövs.

Övriga tips

Förutom de tips vi redan gått igenom finns det ett par till som kan vara bra att ha i tanken. Det första tipset är att du plockar bort eventuella föremål som du är rädd om. På så sätt kan du vara säker på att dessa inte skadas. Det andra tipset är att du pratar med grannarna i god tid så de inte kan klaga.