ctiparty.se

Om du ska ha en hemmafest hemma hos dig är det viktigt att du förbereder dig på rätt sätt. Lägg fram en plan i förväg så att du försäkrar dig om att du tänkt igenom allt så att festen sedan kan genomföras smidigt. Se till att du förvarnar eventuella grannar om att ljudnivån kan bli en aning hög och försök visa respekt för dina grannar.

Så förbereder du

Först och främst måste du se till att ditt hem ser bra ut och att det inte är stökigt. Plocka undan dyrare föremål som kan gå sönder för att vara på den säkra sidan. Om du inte orkar eller har tid att städa själv, både före och efter festen, kan du få hjälp med hemstäd så att du vet att det blir gjort på ett bra sätt medan du själv kan ta det lugnt. Det ger dig tid att fokusera på annat som behöver fixas inför festen. Beroende på vilken sorts fest kan det vara kul att försöka inreda lite kul, antingen efter ett tema eller bara med glitter och saker som kan öka feststämningen. Det finns många olika sorters fester så det finns garanterat någon slags dekoration som fungerar för just din fest.

Nästa steg är att se till att det finns något att dricka och något att äta under festen. Det behöver inte vara en hel middag utan det räcker ofta med snacks och små tilltugg. Här kan ni dock komma överens om att alla tar med egen dricka eller egen mat om ni skulle vilja. Det ökar flexibiliteten en del så att du får mindre att tänka på medan alla får något de tycker om och vill ha. Det sista steget blir att planera något roligt som alla kan vara med på. En lyckad hemmafest får du till genom olika små lekar eller utmaningar där alla blir inkluderade och kan ha kul tillsammans. Ni kan antingen köra dricklekar eller charader eller vad som helst egentligen. Sedan behöver ju inte alla vara med om någon inte vill men då har du i alla fall gett dem möjligheten till att delta och sedan är det upp till var och en hur de vill göra. Så länge du bjuder in människor du tycker om och ni alla ser till att alla känner sig inkluderade kommer ni få en jättetrevlig fest.