ctiparty.se

Ministry of Sound är en populär och världskänd nattklubb i London som öppnade redan på början av 1990-talet. Till en början höll klubben sina dansgolv öppna hela dygnet. Berkmann, Palumbo och Waterhouse, grundarna, satsade allt på ljudanläggning och akustik. Deras tanke var att Ministry of Sound skulle leverera en riktigt unik ljudupplevelse tillsammans med en fantastisk ljussättning. Det lades ut cirka en miljon pund på denna idé och grundarna ljudisolerade även hela klubben så de inte skulle störa grannarna. Klubbens namn anspelar på att ljudkvaliteten styr det hela.

Sedan åren klubben öppnade har det byggt två dansgolv till och ljusanläggningen utvecklas ständigt. Klubbens besökare har beskrivit upplevelsen som väldigt unik i meningen att ljudanläggningens vibrationer genljuder genom hela kroppen när de flyttar sig mellan barer, VIP-områden och dansgolven.

Klubben är inte endast känd runt om i London utan även i andra delar av världen. Den lockar en besökarmängd som är väldigt betydande varje år. Antalet besökare sträcker sig upp till 300 000 personer som gärna vill dansa till sin favoritmusik.

Ett framgångsrikt varumärke

Grundarnas idé med den unika ljudbilden slog igenom ordentligt. Det började locka eliten inom bland annat elektronisk dansmusik. Detta ledde till att grundarna bildade en riktigt framgångsrik franchiseverksamhet. Det startades även ett skivbolag med fokus på housemusik, dance och trance. Verksamheten fortsatte utvecklas och växa och till slut producerades dessutom ett radioprogram som fokuserade på dansmusik. År 2006 kom till och med en helt egen tv-sändning som hade fokus på livsstilsrelaterade ämnen och musik.